BredaBreed

BredaBreed is hét community funding platform van en voor Breda. Alle Bredanaars kunnen gebruik maken van dit platform, waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Heb jij een leuk idee? Wil jij iets betekenen voor Breda, jouw buurt, school of (sport)club? En ben je daarvoor op zoek naar financiering? Dan ben je hier aan het goede adres. BredaBreed is hét platform om op een makkelijke en veilige manier geld in te zamelen om jouw initiatief mogelijk te maken.

Doel

BredaBreed wil Bredanaars kansen geven om ideeën uit te werken, te financieren en te realiseren. Wij ondersteunen initiatieven met kennis en verbinden mensen aan elkaar. Met het platform BredaBreed bieden wij een podium om ideeën te delen en om geld in te zamelen voor projecten. Zo draagt iedereen die actief wil zijn bij aan sport, cultuur, meedoen en lekker leven in Breda.

Kosten

Bredanaars mogen gratis hun project op het platform zetten. Er worden geen startkosten gevraagd. Bij het halen van het doelbedrag na een succesvolle campagne dragen de initiatiefnemers 3% van het behaalde doelbedrag af in ruil voor het gebruik van het platform. Let op, vaak maak je ook kosten voor jouw campagne. Deze kun je mee nemen in je begroting.

Een donatie doen aan een BredaBreed project is gratis, transactiekosten zijn voor de rekening van BredaBreed.

Wie zijn wij?

BredaBreed is een initiatief van Gemeente Breda met support van Stichting Betrokken Ondernemers - Samen voor Breda, Rabobank Breda, Breda Actief, Avans Hoge school, PakhuisB, Stadsambassade Breda, Jeugdwerk Surplus, Laurentius, WonenBreburg en AlleeWonen.

Ondersteuning

Alle Bredanaars mogen meedoen. Wij willen iedereen een kans geven zich te presenteren. Heb je daarbij ondersteuning nodig op het gebied van communicatie, planvorming en campagne voeren dan bieden wij gratis een coach aan.

Bij de Vrijwilligersacademie Breda kunnen geïnteresseerden vier maal per jaar een workshop community funding volgen. Voor meer informatie check www.vrijwilligersacademiebreda.nl

Zelf alvast aan de slag? Check het Cityfunding handboek.

Agenda

3 april 2018, 19.30-21.00 uur: training Community/Crowd funding (deel 1 van 2)
17 april 2018, 19.30-21.00 uur: training Community/Crowd funding (deel 2 van 2)

Klik hier voor informatie over dit evenement.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1
te Breda.


Pay-it-forward

BredaBreed werkt volgens het ‘pay it forward’ principe. Wij vragen initiatiefnemers iets terug te doen voor het gebruik van het platform, bijvoorbeeld door anderen helpen bij campagne voeren of ervaringen en kennis delen met geïnteresseerden.

Partners en sponsoren

Heb je zelf geen eigen plan, maar wil je wel ondersteunen met kennis of geld? Word dan partner van BredaBreed! Zo kunnen we alle krachten bundelen om in Breda het verschil te maken.

Partners kunnen sponsoren met geld. Dat geld wordt gebruikt om het platform verder door te ontwikkelen naar de behoefte van gebruikers. In ruil daarvoor plaatsen wij het logo van de sponsor op de website.

Partners kunnen ook matchfunden. Een matchfunder kan bepaalde projecten co-financieren. In combinatie met een succesvolle community funding campagne wordt zo ‘stapelfinanciering’ mogelijk gemaakt.

Partners kunnen ook ondersteunen met deskundigheid om projecten verder te helpen.

Wil je partner worden? Neem dan contact op!

Bekijk hier onze partners.

Al 15 Bredanaars
Zijn 19
Projecten
Begonnen
En hebben €40.315
Opgehaald
Heb jij ook een goed idee? Start je eigen project
 Start nu je eigen project
 Laatste donaties