Wat is BredaBreed?

BredaBreed is hét community funding platform van en voor Breda. Alle Bredanaars kunnen gebruik maken van dit platform, waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Heb jij een leuk idee? Wil jij iets betekenen voor Breda, jouw buurt, school of (sport)club? Ben je daarvoor op zoek naar financiering voor jouw initiatief. BredaBreed is hét platform om op een makkelijke en veilige manier geld in te zamelen om jouw initiatief mogelijk te maken.

Wat is community funding?

Community funding is een manier projecten en initiatieven te financieren. Je vraagt aan familie, vrienden, buurtbewoners en enthousiaste mensen (een community) geld te doneren (funding) voor jouw idee. In ruil voor die donaties kun je een leuke beloning in het vooruitzicht stellen of tegenprestatie bieden.

Hoe kan ik contact opnemen?

Je kunt met ons in contact komen door een e-mail te sturen naar info@bredabreed.nl of onderaan deze pagina jouw vraag te stellen.

Hoe kan ik mijn project aanmelden?

Je kunt je project hier aanmelden door een account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in met je account gegevens.

Hoe kan ik bijdragen aan een project?

Als je een project financieel wilt ondersteunen, dan kun je een bedrag overmaken voor het project. Bij elk project op BredaBreed staat het doelbedrag en zie je welk bedrag er al is opgehaald. De initiatiefnemer geeft ook aan of je iets terugkrijgt in ruil voor jouw bijdrage.

Aan welke voorwaarden moet mijn project voldoen?

1. Jouw project heeft een positieve bijdrage voor Breda. 2. Jouw project is concreet en heeft een goed onderbouwde begroting. 3. De benodigde vergunningen zijn binnen, voordat jouw project wordt gepubliceerd. 4. Jouw project voldoet aan de Algemene Voorwaarden. 5. Je hebt kennis genomen van de regels van de Belastingdienst. 6. Uiteraard ben je bereid campagne te voeren en je netwerk te activeren. Check hiervoor het Cityfunding handboek. 7. Passie, inzet en toewijding van initiatiefnemer(s) is nodig voor hoge slagingskans.

Wat is het verdienmodel van BredaBreed?

BredaBreed rekent 3% succesfee bij geslaagde campagnes. Daarnaast zoekt BredaBreed sponsors.

Betaal ik transactie kosten?

De transactiekosten zijn voor rekening van BredaBreed.

Hoe zit het met mijn privacy?

Je kunt kiezen of je anoniem doneert of niet. Als je kiest voor een beloning dan zijn je contactgegevens uiteraard wel bekend bij het project. De initiatiefnemer neemt namelijk contact met je op over de beloning. Doneer je anoniem? Dan is je rekening nummer wel bij ons bekend. Je rekening nummer hebben wij nodig om jouw donatie terug te storten wanneer het project zijn/haar doelbedrag niet heeft behaald. Jouw contactgegevens en rekeningnummer zijn niet bekend bij BredaBreed, maar bij een derde partij die de transacties beheert. Deze partij houdt zich aan de Wet Privacy persoonsgegevens en staat onder toezicht van DNB (De Nederlandse Bank); lees verder in het Privacy statement.

Welke kosten heb ik als donateur?

Als donateur heb je geen kosten anders dan je donatie

Welke kosten heb ik als initiatiefnemer?

Als initiatiefnemer heb je geen startkosten om deel te nemen aan BredaBreed. Bij het halen van het doelbedrag na een succesvolle campagne dragen de initiatiefnemers 3% van het behaalde doelbedrag af in ruil voor het gebruik maken van het platform.

Kan ik mijn geld terugvorderen nadat ik gedoneerd heb?

Nee, dat kan niet. Je krijgt jouw geld alleen terug als de initiatiefnemer het doelbedrag niet heeft behaald. We storten jouw donatie dan automatisch terug op je rekening.

Wat gebeurt er met de informatie over mijn project die ik verstrek aan BredaBreed?

Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van je projectpagina. BredaBreed kijkt alleen of je voldoet aan de spelregels en de Algemene Voorwaarden.

Wie steunen er doorgaans een project?

De steun kan komen van alle kanten; Bredanaars; jong en oud; rijk en arm. Maar ook van fondsen of bedrijven.

Wat gebeurt er met mijn geld?

Zodra je geld hebt overgemaakt, wordt je donatie geplaatst op een derdenrekening. Als het project het doelbedrag heeft gehaald, dan wordt je geld overgemaakt naar de initiatiefnemer. Als het doelbedrag niet wordt gehaald, krijg je jouw donatie terug.

Kan iedereen zomaar een project op de website zetten?

Ja, iedereen van 18 jaar of ouder mag een project op BredaBreed zetten. Lees van te voren wel goed de spelregels en vul het intakeformulier in.

Wat zijn de voorwaarden voor het aanmelden van een project?

Iedereen mag een project aanmelden, maar we spreken de volgende spelregels af: • Het project draagt positief bij aan sport, cultuur, meedoen en lekker leven in Breda. • Het project is concreet en heeft een goed onderbouwde begroting. • Benodigde vergunningen zijn binnen, voordat het project wordt gepubliceerd. • Het project voldoet aan de Algemene Voorwaarden. • Uiteraard ben je bereid campagne te voeren en je netwerk te activeren. • Passie, inzet en toewijding van initiatiefnemer(s) is echt nodig voor hoge slagingskans

Kan ik als initiatiefnemer mijn account opzeggen?

Ja, dat kan, maar alleen als er geen project is gepubliceerd. Stuur hiervoor een mailtje met je verzoek naar support@cityfunding.nl

Welke regels hanteert de Belastingdienst?

In vrijwel alle gevallen valt de waarde van het gefunde bedrag voor de initiatiefnemer in "box 3” voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat je het saldo moet opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting. Net zoals je dit doet met het saldo van jouw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo. Er geldt voor box 3 een heffingsvrij vermogen van € 21.330 euro (zonder fiscaal partner) en € 42.660 euro (met een fiscaal partner). Wanneer je door het gefunde bedrag boven je heffingsvrije vermogen uitkomt leg dan schriftelijk voor aan de Belastingdienst waarom het gefunde bedrag niet bij je vermogen opgeteld moet worden (bv het dient een gezamenlijk doel). Het adres is: Belastingdienst PB 30206 2500 GE Den Haag Of neem contact op met je belastingadviseur om je hierbij te helpen.

Kan een project meer dan 100% van het doelbedrag ophalen?

Initiatiefnemers hebben de keuze om meer dan 100% van het gestelde doelbedrag op te halen. Het extra geld moet dan voor het initiatief, zoals op de website vermeld, gebruikt worden. Als er uiteindelijk meer dan 100% wordt opgehaald zal de initiatiefnemer zijn of haar aanvullende ideeën communiceren via BredaBreed.

Waarom verschijnt mijn initiatief niet meteen op de website?

Voordat jouw idee wordt geplaatst op BredaBreed voeren we eerst een intakegesprek. Op deze manier kunnen we je helpen en voorbereiden op je crowdfundcampagne. Als je voldoet aan de spelregels wordt jouw idee geplaatst op BredaBreed.

Staat je vraag er niet bij? Stel hem hier!

Al 15 Bredanaars
Zijn 19
Projecten
Begonnen
En hebben €40.315
Opgehaald
Heb jij ook een goed idee? Start je eigen project
 Start nu je eigen project
 Laatste donaties