Breda Actief vindt het belangrijk dat iedereen in gemeente Breda lekker in zijn vel zit. Tevreden mensen zorgen namelijk goed voor zichzelf, voor een ander en voor de stad.

De organisatie brengt beleid en uitvoering dichter bij elkaar en moedigt aan om wensen en ideeën te vertalen naar de praktijk, op het gebied van vrijwillige inzet, sport en bewegen in gemeente Breda. Of het nu gaat over het vinden van leuk en leerzaam vrijwilligerswerk of het werven van vrijwilligers, het daadwerkelijk sporten voor jong en oud of bijvoorbeeld advies over aangepast sporten… Voor al deze onderwerpen en meer kun je gratis bij Breda Actief terecht.

Lees alles

Sport en bewegen

Breda Actief adviseert sport- en beweegaanbieders over organisatorische en bestuurlijke vraagstukken. Bovendien verbindt de organisatie verschillende partners in de stad om voor verschillende doelgroepen een beweegaanbod te creëren. Voor ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen, maar ook voor mensen met een beperking. Rolstoeltennis, een cursus ‘Nordic Walking’ en aquasport zijn een paar voorbeelden. Inmiddels hebben ook duizenden kinderen meegedaan aan projecten zoals ‘Special Heroes’, ‘Sportintroductie’, ‘X-Kids’ en ‘Sporten in de wijk’. Een groot aantal basisscholen in het reguliere en speciale onderwijs werkt samen met de sportcoaches van Breda Actief. Om dit te realiseren onderhoudt de organisatie nauwe contacten met sport- en beweegaanbieders.

Vrijwillige inzet

In Breda zijn duizenden vrijwilligers actief. Dat doen ze omdat ze het leuk vinden, zich betrokken voelen, om mensen te ontmoeten en omdat ze iets willen betekenen voor anderen. Breda Actief ondersteunt al deze mensen in zowel georganiseerd als ongeorganiseerd verband en wil nog meer inwoners betrekken bij het vrijwilligerswerk in Breda. Dit doet zij bijvoorbeeld door het organiseren van het Bredaas Café Vrijwilligerswerk en Dé Vrijwilligersmarkt Breda, het verbinden van organisaties en leerlingen voortgezet onderwijs binnen het Maatschappelijk Betrokken Onderwijs, het aanbieden van een digitaal platform waar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties elkaar kunnen vinden en het adviseren over organisatorische en bestuurlijke vraagstukken.

€ 0
Gedoneerd
0
Projecten
Wij doneren
,-
Gesteund door
 
Afgelopen
van opgehaald
van 
Bereikt
Dagen te gaan
Doel bereikt