€1.035
van €3.000
32
Donateurs
0
minuten te gaan
Niet succesvol!
Financiering doel van dit project werd niet bereikt op 16 juni
Delen
 Onze actie

Samenvatting

Help mee om op een biologisch verantwoorde wijze in samenwerking met Bredase Stadslandbouw projecten het als cultureel erfgoed aangegemerkte Breda Hoen terug op de kaart te zetten.

Het project

Er is bijna geen Breda Hoen meer terwijl ze als levend cultureel erfgoed zijn opgenomen in de Erfgoed-visie van de Gemeente Breda. De soort is bijna uitgestorven en dat willen wij met een aantal vrijwilligers voorkomen. Het Breda Hoen, in de volksmond beter bekend als ‘Kraaikop’ vindt zijn oorsprong in Breda. Adopteer een kip zodat wij het Breda Hoen terug kunnen brengen naar Breda!

Op dit moment zijn er nog circa 350 geregistreerde Breda Hoenen bekend. Wij willen het Breda Hoen terugbrengen naar Breda. We starten met een fokprogramma van 50 ouder-dieren die we krijgen van de BKU-club (de club waar fokkers van het Breda Hoen in verenigd zijn). We hebben inmiddels toestemming van AlleeWonen voor het gebruik van 400M2 op de stadslandbouw locatie in Geeren Noord. Het RABO Coöperatiefonds heeft al een bedrag van € 1.460,- ter beschikking gesteld en met het geld wat we op willen halen met crowdfunding kunnen we een ren bouwen van 20 bij 20 meter op de stadslandbouw locatie Bernhard de Wildestraat. De Hoenen hebben natuurlijk ook een nachthok nodig wat ook dienst zal doen als werkruimte. De omheining (80 strekkende meter) zal ongeveer 1,80 hoog moeten worden zodat de ook op die locatie aanwezige stadslandbouwers geen last van ons zullen ondervinden. Het hekwerk gaan we plaatsen samen met de ATEA-groep.

 

Hoe zetten we de Breda Hoen verder op de kaart?
Uiteindelijk willen we kippen neer gaan zetten op de verschillende stadslandbouwlocaties in de stad. Zo geven we een nieuwe invulling aan braakliggend terrein en krijgen al bestaande stadslandbouwprojecten extra promotie en aantrekkingskracht. Met kippen in de stad willen we een ‘natuurlijker’ gevoel en meer natuur creëren in de woonwijk. Inwoners en bezoekers van Breda kunnen straks weer genieten van ons levend cultureel erfgoed. Door in de woonwijken de kippen te zien, maar ook door eieren en het vlees van de kippen te kopen, die uitsluitend met biologisch voer en Bredase producten worden gevoerd. Zo zetten we Breda ook extra op de kaart!

Halen we meer op dan het gezochte bedrag? Er hebben al meerdere stadslandbouw locaties te kennen gegeven mee te willen doen met dit unieke project.

Dus draag je dit initiatief een warm hart toe maak dan een donatie zodat we kunnen starten met de bouw van de omheining en de hoenderhokken.

Voor meer informatie kijk ook op:

www.bredahoen.nl

www.facebook.com/Bredahoen/

https://twitter.com/bredahoen

of bekijk het  YouTube filmpje

Over de initiatiefnemer

De vereniging Breda Hoen is een initiatief van 3 personen te weten Ben Brouwers, Hans Kocx en Erik Franken.

                    

Alle drie rasechte Bredanaars met een diverse achtergrond;

Ben is naast zijn betaalde werk, als vrijwilliger werkzaam bij Stichting Braak! op Belcum Beach en doet onderzoek naar mogelijkheden om in Breda een Stadscamping te exploiteren.

Hans heeft zijn eigen bedrijfsadvies en administratiekantoor en is daarnaast jarenlang lid geweest van het dagelijks bestuur van de KvK, en momenteel nog steeds actief betrokken bij diverse organisaties in en rond Breda.

Erik tenslotte is onze specialist op het gebied van dieren en hun welzijn. In het dagelijks leven is hij bedrijfsleider bij het Milieu Educatief Centrum Wolfslaar.

Begroting

Voor de begroting volg deze link www.bredahoen.nl/begroting.htm

 Donaties
geleden
 Updates

 Reacties
geleden
 Opslaan
 Beloningen
€25 of meer
Donateur

Omschrijving

Je wordt vermeld als donateur op onze website

€50 of meer
Adopteer een Kip

Omschrijving

Je adopteert een eigen kip op ons terrein. Wij zorgen dus voor jou kip

€100 of meer
Adopteer een kip PLUS

Omschrijving

Je adopteert een eigen kip EN ontvangt een jaar lang gratis eieren

Ons bedankje

Een jaar lang gratis eieren

€200 of meer
Exclusief Diner voor 2

Omschrijving

Er wordt een exclusief diner aangeboden voor 2 personen

Ons bedankje

Een exclusief Diner

€1.500 of meer
Exclusief

Omschrijving

Het exclusieve recht om ons Breda Hoen als restaurant op de kaart te zetten

Ons bedankje

Naast het exclusieve recht alle media aandacht die hierdoor ontstaat